Tècnics Assessors Agroindustrials - Passatge del cep, 4 08720  Vilafranca del Penedès, Barcelona - Tel. 679 499 426 - montsebas@agroindustrials.cat

Ja està oberta la campanya 2017-2018, per iniciar el tràmit de sol·licitud de l’ajut dels Plans de Reestructuració i Reconversió de la Vinya.

Com cada any us informem de les novetats en l’ajut de Plans de Reestructuració i Reconversió de la Vinya. TÈCNICS ASSESSORS AGROINDUSTRIALS tenim un grup i us els gestionem.

Plans 2017-2018

Enguany el pla de reestructuració funcionarà com ja venia funcionant els anys anterior amb la següent novetat:

El termini de la sol·licitud de la previsió es del 20 d’octubre fins el 20 de novembre. (Nosaltres necessitaríem les dades a molt tardar el 19 de novembre).

El poden sol·licitar totes les persones que vulguin arrencar, plantar, emparrar, anivellació, desinfecció, re-empeltar o transformar de vas a emparrat, que tinguin inscrites vinyes al Registre vitivinícola de Catalunya (RVC) a nom del beneficiari de l’ajut com a TITULARS.

Les accions s’han d’acabar a data 31 de juliol del 2018 fent o no aval bancari, amb aval permetrà cobrar segurament abans.

Principals novetats de l’any passat que enguany continuen

  • Contribucions en espècie: S’elimina el concepte de mitjans propis i es permet el pagament de les contribucions en espècie enteses com el conjunt d’actuacions en forma de provisió de treball, realitzades exclusivament pel beneficiari de l’ajut, que no hagin estat objecte de cap pagament en efectiu justificat amb factures i comprovants de pagament. S’exclou maquinària i/o les hores de treball de personal de la pròpia explotació. Les contribucions en espècie no poden representar més de la meitat de les despeses subvencionables.

Taula de costos

Taula de costos ajuts

RECORDEM QUE L’AJUT SERÀ UN % DEL COST EXPOSAT AL QUADRE

  • Penalitzacions: Es recuperen les penalitzacions que ja s’havien aplicat en algunes campanyes anteriors. Si el viticultor no executa l’operació en la superfície total per la qual es va aprovar l’ajut, es tindrà en compte la diferencia entre la superfície aprovada i la superfície realment executada, comprovada pel control sobre el terreny.
  • Si aquesta diferència no és superior al 20% es calcularà sobre la base de la superfície comprovada per control terreny.
  • Si aquesta es superior al 20% i inferior al 50% es calcularà sobre la base de la superfície comprovada per control terreny i es reduirà en el doble de la diferencia comprovada.
  • No tindrà dret a l’ajut en cas que aquesta diferencia superi el 50%.

Vine al nostre pla!


PELS QUE NO FEU RES ENGUANY i voleu fer-ho més endavant:

NOUS PLANS (2019-2023)– A INICIAR ACTUACIONS A PARTIR TARDOR 2018 – ULL!!

Sol·licitud PRV DUN 2018.

Es preveu una continuïtat en els Ajuts de Reestructuració i Reconversió de la vinya a les seguents campanyes, hi ha informacions que depenen d’una ordre no publicada, pero a grans trets es preveu:

  • Tramitació a través de la DUN 2018 que d’allà la informació passarà al Pla que li assigneu per la justifició de mesures, avals… Data tramitació probable entre 20 gener a 20 febrer.
  • Resolució de la concessió d’ajut sobre finals estiu 2018 aprox.
  • Sol·licituds per actuacions inici tardor 2018 fi 31 juliol 2020 (si es fa aval) si no es fa aval màxim 31/07/2019. La bestreta, si es fa, es cobra a partir de tardor 2018.
  • Nous mòduls (a determinar)
  • Nou sistema de penalitzacions.

Us ampliarem la información més endavant.


Assegurances agràries

Us recordem que també fem aquest tràmit, i fem un Assessorament personalitzat.

El periode de subscripció dels moduls 1, 2 A , 2 B i 3 finalitza el proper 20/12/2017 i ja es poden contratar.

Per qualsevol aclariment no dubteu a contactar amb nosaltres.

Comments

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.